Lovaglás gyerekeknek

A lovassport rendkívüli fejlesztő erővel bír, mind a fizikális, mind a mentális, és lelki készségek, képességek terén. A lovaglás gyerekeknek rendkívüli fejlesztő hatással bír mind fizikai, mind mentális, mind az idegrendszeri fejlődés terén!

Minél hamarabb találkozik egy ember a lovaglás eme áldásos hatásaival, annál több pozitívumát élvezheti. Mi nem egy teljesítmény-, hanem egy élményorientált lovasiskola vagyunk. Alapvető célunk, hogy megismertessük, és ezen keresztül megszerettessük a gyermekekkel a lovak csodálatos világát, és egy kicsit az életre is tanítsuk őket a lovagláson, a lovakkal való foglalkozáson keresztül. Az alapok fontosságának elsőbbrendűségét nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, ezért erre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. A gyerekek jól érzik magukat, a szabadban, mozgás közben, állatok társaságában, akiktől rengeteget tanulnak….nem is kell ennél több a boldog, kiegyensúlyozott gyermekkorhoz.

A gyermekek még ösztönösen fordulnak az állatok, és a mozgás felé. Ezt használjuk ki mi is, hogy ez az ösztönös, rugalmas, beengedő hozzáállás segítse őket a lovaglás elsajátításában. Gyerekként sokkal fogékonyabbak, könnyebben tanulnak, viszont lassabb is a fejlődés, mivel még ők maguk is egy fejlődési folyamaton mennek keresztül, sok sok éven át. A lovaglás, a lovakkal, kutyákkal (általában az állatokkal) való foglalkozás, sportolás speciális, célzott mozgásmintákkal való kombinálása rendkívüli fejlesztő erővel hat a gyerekek fizikai és mentális egészségére.

Elsősorban pónilovaglást kínálunk a gyerekeknek, ahogy azt a méretük, és erejük megkívánja. Lehetőség van egyéni lovasoktatásra , egyéni fejlesztésre is, de alapvetően kisebb csoportokban zajlik a lovaglás tanulása.

Óvodai lovaglást is vállalunk, óvodai csoportoknak, kisebb gyerekcsoportoknak futószáras lovaglást, élménylovaglást, lovas születésnapi zsúr lebonyolítását.

A következő szolgáltatásokat nyújtjuk a gyerekeknek lovasiskolánkban:

  • Lovastorna
  • Fejlesztő lovaglás
  • Terápiás lovaglás
  • Pónilovaglás
  • Futószáras lovaglás
  • Osztálylovaglás
  • Tereplovaglás
  • Óvodai lovaglás
  • Lovas Születésnapi zsúr

Gyerekbarát lovastanya

Lovardánk területén belül játszótér, több terápiás jellegű kutya, olvasósarok, várja az esetlegesen nem lóra ülő gyerkőcöket, és szüleiket.

Gyerek lovaglás árak

Gyerek pónilovaglás ár:

40 perc 6 éves korig – 3500 Ft

40 perc 6 éves kortól – 4000 Ft

Gyerek futószár oktatás ár:

40 perc 6 éves korig – 3500 Ft

40 perc 6 éves kortól – 4000 Ft

Gyerek osztálylovaglás ár:

50/60 perc 6 éves kortól – 4000 Ft

Gyerek tereplovaglás / sétalovaglás ár:

40 perc 6 éves korig – 3500 Ft

40 perc 6 éves kortól – 4000 Ft

Bővebben itt olvashatsz a lovaglás árakról : Lovaglás árak, lovasoktatás árak

Bővebben itt olvashatsz a futószáras oktatásról : Futószárazás

Bővebben itt olvashatsz a sétalovaglásról : Sétalovaglás

Lovaglás gyerekeknek – Gyakran ismételt kérdések

Hány éves kortól érdemes lovagolni?

Körülbelül 1,5 – 2 éves kortól érdemes elkezdeni a lovaglást, természetesen az életkori sajátosságokat maximálisan figyelembe véve.

Milyen gyakran érdemes lovagolni járni a gyermekemnek?

Mint minden tevékenységnél, itt is segít a minél gyakoribb ismétlés, de természetesen az egyéni, családi, anyagi lehetőségekhez, és egyéni célokhoz igazítva érdemes meghatározni a foglalkozások gyakoriságát.

Mi az ideális lovaglás felszerelés?

Elsősorban kényelmes, réteges, az időjárásnak megfelelő öltözék. Az első néhány alkalom alatt kiderül, hogy mennyire tervez hosszú távra a lovaglás tanulása terén, így később biztosabban vásárolhat magának lovaglás felszerelést.

Mi a futószárazás célja?

A futószárazás célja a lovagoltatás gyerekeknek, és lovagoltatás felnőtteknek a legbiztonságosabb módon.
A lovaglás alapjait így a legkönnyebb elsajátítani.

Egyedül, vagy csoportosan jobb lovagolni?

Mindkettőnek megvan az előnye. Gyermekfüggő a dolog, de akár mindkettőre is van lehetőség, igény szerint.

Kérhetek-e egyéni foglalkozást a gyermekemnek?

Természetesen igen, a megfelelő felárat fizetve meg tudjuk oldani az egyéni edzést, igény szerint.

Muszáj pónin lovagolnia a gyermekemnek?

A gyermekek számára az ideális lovas társ a póni. Méretükből adódóan a dimenzióik sokkal jobban illenek egymáshoz. Emellett Pónin megtanulni hosszú távon sokkal előnyösebb a gyermeknek, mint nagy lovon. Természetesen időnként ülhetnek nagy lovon is a gyerekek, mert tudjuk, hogy az mekkora örömöt, és büszkeséget jelent a kicsiknek. De nagyrészt maradunk a nekik megfelelő méretű lovaknál. Csakúgy, ahogy bicikliből, és cipőből is a megfelelő méretűt veszünk nekik.

Mennyi idő alatt tanul meg a gyermekem lovagolni?

Hangsúlyozzuk, hogy a gyerekek mind egyéni képességekkel, és készségekkel vannak ellátva. Ennek ismeretében nem áll módunkban időintervallumot mondani a fejlődésük üteméről.

Miért halad gyorsabban x.y. gyermeke, mint az enyém?

Minden lovas (gyermek, és felnőtt egyaránt) a saját tempójában halad, azt siettetni kifejezetten káros a lovas számára. Ezért kérjük a szülőket (és a gyermekeket, felnőtt lovasokat is), hogy ne siettessék a fejlődés ütemét, és főleg ne hasonlítgassák gyermeküket (magukat) másokhoz, mások fejlődési tempójához.
Nem teljesítmény-, hanem élményorientált lovasiskola vagyunk.