Lovas tábor 2024– Lovas táborok gyerekeknek

Nyári lovas tábor, Őszi Lovas Tábor, Tavaszi lovas tábor

Az iskolai / óvodai szünidőben minden szülőnek nagy segítség az a rengeteg tábor, amiből válogatni lehet. A gyerekek alig várják azt a rengeteg élményt, amit 1-1 ilyen héten átélhetnek. Táborainkkal szeretnénk kitűnni a lovastáborok rengetegéből. Változatos, különleges, rendhagyó programokat kínálunk a kötelező lovas bázis mellé. Nálunk egy pillanatig nem unatkoznak a gyerekek, nem ismerjük a “szabad program” kifejezést. Fejlesztjük a kreativitásukat, a gyakorlati, és elméleti tudásukat, a gondolkodásukat, a felelősségteljességüket, a csapatmunkájukat, a kitartásukat, miközben fantasztikusan szórakoznak.

Emellett a pihenésnek, a “semmittevésnek” is megteremtjük az időt, tervezetten, mert a mai rohanó világunkban arra van a legnagyobb szükség, és a tanulás, a fejlődés sincs pihenés nélkül.

Minden hétnek a lovas alapokon kívül van egy fő tematikája, így azok sem unatkoznak, akik esetleg több turnusra is beneveznek. Tarts velünk egy táborunkba, és nem akarsz majd másikba menni!

Táboraink mind a fiúk, mind a lányok számára nyitva állnak.  Táboraink végén egy bemutatóval kedveskedünk a szülőknek, melyen egy kis betekintést nyerhetnek az egész heti munkánkba. A  nyári időjárás, hőség, stb. miatt, a programokat nem fix időbeosztással tartjuk, mert ha nagy a hőség, akkor ideálisabb korábbi, vagy  későbbi időpontban tartani a szabadtéri foglalkozásokat. Így a bentlakásos változattal nagyobb előnyben vannak a gyerekek.

A lovaglás időtartama a gyermek tudásszintjétől és terhelhetőségétől függően változhat!

Lovastábor tematikák

Mini-tábor

A legkisebbek sem maradhatnak ki a táborozás fantasztikus élményeiből! Akár már 3 éves kortól várjuk a gyerekeket! A napi lovaglások mellett a korosztálynak megfelelő elméleti, és gyakorlati oktatásban is részesülnek, valamint mozgásos játékokkal, kézműves foglalkozásokkal tesszük változatossá a napjaikat.  Ebéd után csendes pihenő! 🙂

Lovas – és íjász tábor

NEM LOVASÍJÁSZ tábor!!! Minden ami vagány, minden ami fiús, minden ami kaland.  Tervezett témák:  Fafaragás, bunkerépítés, tábortűz, vívás, íjászkodás, íjászbemutatók, kis hadtörténeti betekintés…. És természetesen sok sok íjászat,  Saját bicskát hozz magaddal! Természetesen a lovaglás, a lovak körüli teendők megismerése sem maradhat el.

Edzőtábor

A versenyeken, háziversenyeken résztvevők  intenzív  tréningezése, illetve a versenyszerű lovaglás iránt érdeklődők versenyvilággal való megismertetése az elsődleges cél. Azonban aki csupán egy kemény munkával teli hetet szeretne magának, azt is nagy szeretettel várjuk. Megfelelő lovastudás  alapfeltétel!  Ezzel a héttel kapcsolatban mindenképp személyes megbeszélés szükséges!

Mindent bele tábor

Egy kis betekintést nyerhetünk az összes témába, mindenből belecsempészünk egy kicsit a programrengetegbe. Aki nem tudja eldönteni, melyik táborunkat válassza, vagy először van nálunk, és szeretné kipróbálni “az összeset”, annak ajánljuk ezt a turnust.

Kutyás

A lovak élete, tulajdonságai, lelkének megismerésén kívül a héten a kutyáké is a főszerep. A kutyakiképzés alapjaival is megismerkedhetnek , hogy hogyan is működik a kutya családban, és hogyan neveljük kutyánkat.(A program korosztálytól függően változhat!)

Önvédelmi tábor

Napjainkban sajnos egyre nagyobb szükség van a megfelelő önvédelmi technikák elsajátítására már egészen kicsi kortól. Amellett, hogy hasznos tudás birtokába kerülnek a gyerekek, az önvédelmi- / küzdősportok nagyon nagykoncentrációt, fegyelmet, pontosságot, rendet, mozgáskultúrát követelnek, és a másik fél tiszteletét. Csakúgy, mint a lovaglásban. Gondoltunk egy nagyot, és megpróbáljuk kihasználni a két szakág közös vonásait, hogy a gyerekeknek még több tudást, és élményt tudjunk biztosítani.

Tini-tábor, 13 éves kor fölöttieknek

Ez a korosztály már más igényeket támaszt egy táborral kapcsolatban, ezzel szeretnénk kedveskedni nekik, rengeteg meglepetéssel, és élménnyel gazdagítva a kamaszokat, és sok mindenben próbálunk nekik segítséget, kapaszkodót kínálni, megmutatni.

NYÁRI LOVAS TÁBOR 2024 – Időpontok

Mini tábor – Június 24-26-ig (Hétfőtől- szerdáig)

Íjász tábor- Július 1 -5-ig (Hétfőtől-péntekig
Mini tábor – Július9-10-ig (Kedd-szerda)
Mindent bele tábor – Július 15-19-ig (Hétfőtől péntekig)
Önvédelmi tábor – Július 22- 26 -ig (Hétfőtől-péntekig)
Tini tábor – Augusztus 5-9-ig (Hétfőtől-péntekig)
Kutyás tábor – Augusztus 12-16-ig (Hétfőtől-péntekig)

Mini tábor- Augusztus 21-22-ig (Szerda-csütörtök)

Lovastábor jelentkezési feltételek

Táborokra jelentkezés a KAPCSOLAT menüpont alatti telefonszámon, illetve e-mailben!

A táborokat minimum 6 főtől tartjuk meg!!!

TÁBOROKRA A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ A TÁBOR KEZDETE ELŐTT EGY HÉTTEL!

A TÁBOROKRA VALÓ JELENTKEZÉS A TÁBORDÍJ 20%-NAK BEFIZETÉSÉVEL VÁLIK ÉRVÉNYESSÉ! AZ ELŐLEG BEFIZETÉSE A TÁBOR KEZDETE ELŐTT EGY HÉTTEL KÖTELEZŐ, AZ ELŐZETES SZERVEZÉS LEBONYOLÍTÁSA VÉGETT! A RÉSZVÉTEL LEMONDÁSA A TÁBORKEZDÉS ELŐTT LEGFELJEBB 72 ÓRÁVAL  (3 NAP) LEHETSÉGES. AMENNYIBEN ETTŐL RÖVIDEBB IDŐN BELÜL TÖRTÉNIK A LEMONDÁS, ÚGY AZ ELŐLEGET NEM ÁLL MÓDUNKBAN VISSZAFIZETNI!

A MEGADOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐN TÚL JELENTKEZŐKET CSAK A SZABAD HELYEK FÜGGVÉNYÉBEN, ÉS 15% FELÁR ELLENÉBEN TUDJUK FOGADNI!!!

Táborainkban a házirendben leírt szabályok érvényesek! A táborokban mindenki saját felelősségére vesz részt!

Táborainkban gyermekeknek napközben TILOS telefont használni, ebéd után, illetve esténként egy kis időre kapják meg. A tábor kezdetekor beszedjük őket, elzárva lesznek.

Telefonon, a gyermekekkel lévő felnőtteket bármikor el lehet érni, s ha a gyermek akar telefonálni azt megtehetik a mi telefonjainkról.

Mit hozzatok a lovastáborba?

Amennyiben megoldható, úgy egy könnyű, hosszú ujjú ing, kalap legyen náluk. Fürdőruha is szükséges! Ezek mellett általános tábori felszerelés szükséges, esetleg egy füzet, illetve írószer az elméleti előadásokon elhangzottak leírására. Hálózsák, kispárna , törölköző mindenképp legyen náluk!

Napközis táborok kicsiknek reggel 8.30 órától délután 17:00 óráig, középhaladó, haladó és felnőtt napközis táborok reggel 8.00 órától délután 17:30 óráig tartanak. A gyerekek tízórait, ebédet és uzsonnát kapnak.

Bentlakásos táborok hétfőn reggel 8.00 órakor kezdődnek, és pénteken délután 17.00 óráig tartanak. Napi négyszeri étkezéssel.

Lovastábor programok

A lovastáborok programja a teljesség igénye nélkül a következők:

 • Naponta  lovaglás / fogathajtás
 • Elméleti oktatás
 • Lovak körüli gyakorlati foglalkozások
 • Íjászat
 • Kreatív játékok
 • Kézműves foglalkozás
 • Angol / német lovas-elméleti foglalkozás
 • Önvédelmi edzés
 • Egyéb érdekes, izgalmas feladatok
 • Speciális sportfoglalkozások
 • Személyiség fejlesztő foglalkozások
 • Interaktív helytörténeti játékok
 • Kutyakiképzési alapismeretek
 • Néptánc oktatás
 • Elsősegély oktatás

Lovastábor árak

ÁrakNapközis lovastábor 2024Bentlakásos lovastábor 2024
Napidíj állandó lovasainknak12.000 Ft15.000 Ft
Napidíj külsős gyermekeknek 14.000 Ft17.000 Ft
Részletfizetés miatt, és kedvezményekért érdeklődj telefonon!

Korábbi lovastáborok emléklapjai

Black and Gold Elegant Card Background 2
Black and Gold Elegant Card Background 1
tablo20231
tablo2023