Lovaglás, lovasoktatás, lovasiskola

Nálunk LOVAGOLNI tanulsz, nem csak lovon ülni. SŐT, annál is többet! A lóval együtt létezni,együtt mozogni, együtt gondolkozni, együtt érezni. És mindezt úgy, hogy az, amit teszünk, és gondolunk, a lehető legjobb legyen, és leginkább segítsük mind a lovat, mind a lovast, fizikailag, és lelkileg. A lovasoktatás nem csak a lovon ülést jelenti. A lovasiskola valójában az élet iskolája! Lovaglás oktatás gyerekeknek a legjobb dolog, amit adhat egy szülő!

Mert ha a ló jól érzi magát, akkor fogja a lovas is jól érezni magát a társaságában.

A lovaglás nem csak abból áll, hogy “zötykölődünk” a ló hátán, és utazunk rajta. “A lovaglás nem is sport, hiszen csak ülni kell a ló hátán”….hányszor hallottuk már ezt a mondatot olyanoktól, akiknek még nem volt részük ebben a csodában.

A lovaglás tényleg nem egy sport. SOKKAL TÖBB ANNÁL!

Egy életforma, fizikai és lelki feltöltő akkumulátor, pszichológiai utazás, önismereti tréning, kapcsolatfejlesztés, totális kikapcsolódás, erőfejlesztés, és ellazulás egyszerre, az élet egyik nagy tanítómestere. És még sorolhatnám, mi mindent kaphatunk a lovaktól, a lovaglástól.

A lóval való kommunikáció, együtt mozgás rendkívül összetett tudomány. Lovaglás során mind testileg, mind lelkileg, mind szellemileg jelen kell lennünk.

A lovat mozgatni sokféleképpen lehet, de csak úgy érdemes, hogy az a lónak megfelelő legyen, a ló mozgásának biomechanikáját figyelembe véve. Emellett a lovaglás során a lovas anatómiáját, mozgásának biomechanikáját is figyelembe kell vennünk. Ezt a tudományt ötvözzük filozófiánkban a lelki és szellemi kapcsolódásokkal, kommunikációval, és energiákkal.

Minden kezdő lovasnak – legyen az gyermek, vagy felnőtt – meg kell tanulnia érteni, és érezni a lovat. Számunkra ez a legfontosabb a lovaglás oktatásunk szempontjából. A lovaglás alapjai nem csak a mozgásformák elsajátítását jelentik, hanem lelki kapcsolódás, ráhangolódás megtanulását, energiák érzését, használatának elsajátítását jelentik. A ló egy ösztönlény, menekülő állat, akinek a nyelvét meg kell tanulnunk, akinek a gondolatait meg kell éreznünk.

Nagy hangsúlyt fektetünk a lovaglás, a lóval való foglalkozás elméleti oldalának megismertetésére is. Hogy mit, miért, és pontosan hogyan kell tennünk. Enélkül képtelenség valamit teljes egészében, kellő mélységben elsajátítani.

Minden korosztály, és minden tudásszintű lovas a saját tempójában fejlődik, és dolgozza föl az információkat. A lovaglás egy rettentő hosszú tanulási folyamattal elsajátítható mozgásforma, főleg, ha azt komolyan, és mélyrehatóan szeretné az ember művelni.

A több, mint 25 év szakmai tapasztalatunk alatt kialakult módszerünk, filozófiánk komplex módon közelít a lovakhoz, lovagláshoz. Oktatásunk az érzésekre alapul, személyre szabottan, az egyén céljait, és a ló maximális jóllétét szem előtt tartva.

Nálunk mindenki ugyan azt az alapképzést kapja, melyre rendkívül nagy ( jóval nagyobb, mint az átlag ) hangsúlyt fektetünk. A lovassport a legnehezebb sport, és nem veszélytelen, így a szilárd alapok elsajátítása létfontosságú. A alapok felfrissítéséhez a későbbiekben is gyakran visszatérünk, nem lehet eleget hangsúlyozni. És ez sokszor igazolt már minket.

A felnőtt élet sajátosságai, gondjai, problémái nagy hatást gyakorolnak a lelki, és fizikai valónkra. A ló, mint segítő erő, és a lovaglás, mint lelki és fizikai terápia rengeteget tud segíteni rajtunk, mind önismereti, mind kommunikációs, mind önbizalmi kétségeink esetén.

Lovaglás gyerekeknek

Sétalovaglás

Futószárazás

Osztálylovaglás

Tereplovaglás

Ugró edzés

Lovas táborok gyerekeknek/felnőtteknek