Futószárazás

Mindenki, aki először ül lóra futószáron kezd lovagolni. Itt nem Te irányítod a lovat, hanem az edző egy kör közepén állva, egy hosszú szárral. A személyre szabott oktatás miatt annyi időt dolgozunk így, hogy elég időd legyen elsajátítani az ülést, az egyensúlyt, a simulékony, helyes mozdulatokat, és a megfelelő érzéseket, amik a lovagláshoz szükségesek. A legfontosabb szakasza a lovaglás tanulásának. Nagy hangsúlyt fektetünk rá!

Az alapkoncepció ugyan az minden korosztálynál, csupán az életkori  és testi sajátosságokat figyelembe véve differenciálódik az oktatás.

Felnőttek esetében tudatosabb ráhangolódás, összetettebb gyakorlatok segítségével történik a lovaglás oktatása. minden korosztályban megvan az a szakasz, az a részképesség, amit kifejezetten jól lehet fejleszteni célzott feladatokkal.

Lovaglás kezdőknek:

A legfontosabb, legérzékenyebb szakasza a tanulásnak, ami alatt egy jó oktató, egy jó edző  pozitív alapokra tudja helyezni a későbbi lovas életünket. Természetesen, ha a lovas is így szeretné, és elhatározta magát.  Nagyon fontosnak tartjuk a biztos, stabil, érzésekkel teli alapok elsajátítását.

Alapvető fontosságú a lehető legbiztonságosabb körülmények megteremtése, de nem mehetünk el amellett, hogy a lovaglás életszerűségéhez szorosan hozzá tartozik a ló menekülő állat mivolta, és, hogy bizony a lóról le is lehet esni. Ezt nem szokták hangsúlyozni a csalogató leírásokban, pedig szerves része a lovaglás tanulásának, folyamatának.  Megpróbáljuk a tőlünk telhető legtöbbet megtenni annak érdekében, hogy erre is felkészítsük lovasainkat. Mert egy örökbecsű repülős mondás is megmondta, ami a lovasokra is igaz….. ” Fent még senki sem maradt..” 🙂

40 perc, 6 éves korig – 5000 Ft

40 perc, 6 éves kortól – 5500 Ft