Osztálylovaglás

Itt kezdődik a “neheze”, a valódi utazás a lovak életébe, és a saját belső világunkba is.  Elképesztő önismereti tréning, és tanulási folyamat vár ránk, rengeteg élménnyel, és felismeréssel. Egy igazi hullámvasút.

A körbekerített pálya kellő biztonságérzetet nyújt egy kezdő lovagláshoz, hogy ne érezzük teljesen elveszettnek magunkat, amíg a lovaglás alapjait gyakoroljuk. Itt már fontos minden mozdulatunk, és gondolatunk a lovak irányítása közben

A lovaglás csapatsport, ha egyedül is vagyunk a pályán lovunkkal. Egy önálló gondolatokkal, akarattal és érzelmekkel teli, rendkívüli érzékszervekkel megáldott élőlénnyel kell együtt, egy csapatként dolgozni, eggyé válni testileg, és lelkileg is.

Megtanulhatod a lovad irányítását, együttműködést a lovaddal és társaiddal. Megismerheted azokat a fortélyokat, hogy hogyan kezeld az előre nem látható helyzeteket, hogyan figyelj oda egyszerre több dologra, és hogy hogyan tanulj meg összpontosítani.

Osztályban töltünk el legtöbb időt, a későbbiekben kombinálva a tereplovaglással, és futószáras ülésjavító edzésekkel.

A gyermekek önálló lovaglása nem ennyire összetett lelkileg, viszont rengeteg , az élethez és a tanuláshoz szükséges készségük rendkívül összetett módon fejlődik minden egyes lóra ülés alkalmával.  A lovaglás tanulása, mint folyamat, nagyon hosszú, rögös, nehéz, de rendkívül sok élményt rejt magában. A köztudatban ugye az él, hogy ” a lovaglás nem is sport, mert csak ülünk a lovon”. Ezt nagyon sokan így gondolják, amíg először föl nem ülnek  a lóra. Azután lassan kiviláglik, hogy ez valójában a legnehezebb  sportok egyike. A gyerekek ezt még nem érzik teljes  egészében, mivel  nagyon sok mindent ösztönösen csinálnak, és a tudatosság az idegrendszer fejlődésével épül be egyre inkább a lovaglásba.

   50 / 60 perc – 5500 Ft